Αρχική > Κριτικές

Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Nick Egrotes

Τα συγχαρητήριά μου γι’ αυτό το εκπληκτικό βιβλίο! Το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει στη ζωή μου! Συγκλονιστικό! Τεράστιο! Ο Kung αναδεικνύεται πλέον ως κορυφαίος συγγραφέας του 21ου αιώνα. Μας χαρίζει τον εαυτό του, παρουσιάζει όλες τις θεωρίες των φυσικών επιστημών με έναν δικό του μοναδικό τρόπο. Ένας ιερέας, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, σαρώνει και αδειάζει τον Hawking, έναν επιστήμονα που παρά το εξαιρετικά περίπλοκο της υγείας του, παραμένει αφάνταστα εγωκεντρικός – φαίνεται ότι το «εγώ» παραμένει αμετάβλητο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Προχωρά στη συνέχεια ο Kung στον δημοφιλέστατο εσχάτως χώρο των νευροεπιστημών, αποκαλύπτοντας αυτό που όλοι γνωρίζουν αλλά αρνούνται πεισματικά να παραδεχτούν: αυτά που ξέρουμε για τον εγκέφαλό μας είναι πολύ λιγότερα από εκείνα που δεν γνωρίζουμε, αυτά που ξέρουμε είναι σταγόνα μπροστά στον ωκεανό του αγνώστου… Και καταλήγει με την άρνηση του μηδενός και του τίποτα. Ο Ιησούς δεν πέθανε μέσα στο τίποτα, πέθανε μέσα στον Θεό. Ο θάνατος είναι επιστροφή στην πατρίδα. Ασύλληπτο βιβλίο. Ο κάθε μοντέρνος άνθρωπος οφείλει να το διαβάσει, γιατί διαφορετικά κάτι θα του λείπει! Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ δεν είναι βιβλίο, είναι ένα χαρμόσυνο νέο! Συγχαρητήρια σε όλους!

Σωτήριος Δεσπότης Δ.Θ., επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Το βιβλίο αυτό είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς μέσω μιας σαφούς έκθεσης των πορισμάτων της σύγχρονης φυσικής και βιολογίας αποδεικνύει την αναγκαιότητα του Θεού και της πίστης-εμπιστοσύνης προς Αυτόν.

NEUE ZURCHER ZEITUNG

Οι φυσικές επιστήμες μάς βοηθούν να κατανοήσουμε τη λειτουργία και την τάξη των πραγμάτων. Ωστόσο, δεν μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με την προέλευση του ανθρώπου και το νόημα της ζωής. Με αυτά τα θέματα ασχολείται η θρησκεία. Αυτό που επιχείρησε λίγο-πολύ ο Χανς Κινγκ στο βιβλίο του Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ είναι να συγκεράσει το ένα με το άλλο, δηλαδή τη θρησκεία με την επιστήμη. Κι αυτό το κατάφερε με μεγάλη επιτυχία.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Σταγκουράκη

Πολύ ωραίο!

Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΟΥ DAWKINS

Όουεν Γκίνγκεριχ, καθηγητής αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ

Το ουτοπικό όραμα του Ρίτσαρντ Ντόκινς για έναν κόσμο χωρίς θρησκεία πλήττεται επιδέξια από την ενημερωμένη επιχειρηματολογία του ΜακΓκράθ. Ο οξφορδιανός συνάδελφός του αποκαλύπτει τα χάσματα, τις ασυνέπειες και την απίστευτη επιφανειακότητα των επιχειρημάτων του Ντόκινς.

Φράνσις Κόλινς, πρόεδρος του Προγράμματος για το Ανθρώπινο Γονιδίωμα

Πραγματευόμενος τα συμπεράσματα του “Η περί Θεού αυταπάτη” βήμα προς βήμα και με την αποστομωτική επιχειρηματολογία του μοριακού βιολόγου που έγινε θεολόγος, ο Άλιστερ ΜακΓκράθ αποσαθρώνει την άποψη ότι η επιστήμη οφείλει να οδηγεί στον αθεϊσμό, ενώ παράλληλα καταδεικνύει ότι ο Ντόκινς έχει εγκαταλείψει την πολυαγαπημένη του ορθολογικότητα για να εναγκαλιστεί ένα οργισμένο μανιφέστο δογματικού αθεϊστικού φονταμενταλισμού.

ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΟΥ ΑΘΕΙΣΜΟΥ

THE TIMES

Το βιβλίο του ΜακΓκράθ, συμπυκνώνοντας μια ολόκληρη βιβλιοθήκη ερευνητικού υλικού, το οποίο είναι προσπελάσιμο μόνο από έναν ιστορικό και θεολόγο, παρουσιάζει μια ξεκάθαρη, εμπνευσμένη και ευτυχώς κατανοητή εικόνα μιας πολιτισμικής πραγματικότητας που θεωρείται δεδομένη.

PUBLISHERS WEEKLY

Μια ευχάριστη ιστοριογραφία. Αποτελεί, πράγματι, μια αφήγηση που είναι ώριμη να ακουστεί.

BOSTON GLOBE

Μια αφήγηση που σε μαγνητίζει με την περιδιάβαση σε τρεις αιώνες πολιτισμικής, θρησκευτικής και πολιτικής ιστορίας. Το σαγηνευτικό βιβλίο του ΜακΓκράθ αποτελεί αναγκαίο ανάγνωσμα για όποιον ενδιαφέρεται να κατανοήσει γιατί η Βίβλος ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα τα άλλα βιβλία.

LOS ANGELES TIMES

Ένα βιβλίο που σε απορροφά. Η ξεκάθαρη και ταυτόχρονα ευχάριστη καταγραφή του ΜακΓκράθ στέκει στο ύψος του μεγάλου θέματος με το οποίο καταπιάνεται.

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΑΡΕΤ

ΝΑΤΑΛΙΑ ΛΙΤΣΗ

Το βιβλίο αυτό είναι καταπληκτικό!

Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας-Κεφαλληνίας-Ζακύνθου και Τοποτηρητής Αποστολικού Βικαριάτου

Ένα εξαιρετικό βιβλίο με καταπληκτική ανάλυση. Ο αγιώτατος Πάπας κι Επίσκοπος Ρώμης Βενέδικτος ο 16ος, έκανε μία καταπληκτική έρευνα και συνέγραψε αυτό το εξαιρετικό έργο. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους. Με αγάπη Χριστού!

Κοσμήτωρ - Καθηγητής Θεολογίας Γεώργιος Δ. Μεταλληνός

Αυτό το βιβλίο άξιζε τον κόπο να μεταφραστεί και να εκδοθεί στη γλώσσα μας , διότι το θέμα μας φέρνει πιο κοντά, σε αντίθεση με τα περί Πάπα δείγματα, που δεν μπορούν ποτέ να βρουν δικαίωση στη θεολογία των Αγιών μας.

Βαλεντίνος Μαυρόχαννα

Εξαίρετο βιβλίο!Ανάγκαιο για κάθε βιβλιοθήκη.

Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΣ-ΜΙΚΡΟ ΣΧΗΜΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Το βιβλίο αυτό είναι καταπληκτικό!

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ

GERRY

Ωραίο!

ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ

Ένα απο τα καλύτερα βιβλία Θρησκειολογικού περιεχομένου που κυκλοφορούν. Συγχαρητήρια.

ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΟΣ

Aριάννα Μούσκου

Αυτό το βιβλίο τάραξε τη ζωή μου! Είναι πολύ συναρπαστικό!